Éticsigát és fagyasztott tésztát gyárt majd exportra az az üzem, melynek alapkövét november 10-én tették le Kisvárdán.
„A 6,5 milliárd forintból felépülő, 12 ezer négyzetméteres korszerű üzem 300 új munkahelyet teremt majd Kisvárdán és térségében.” - mondta dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, kormánypárti országgyűlési képviselő. A politikus úgy fogalmazott, hogy „Ez egy újabb állomása a magyar gazdaságpolitika sikersorozatának, sorra épülnek a gyárak, az üzemek, újra teremtjük a magyar ipart. A folyamatban a külföldi befektetők és a magyar cégek egyaránt fontosak, a gazdaság fejlődése szempontjából pedig kulcsfontosságú a jó együttműködés!” - tette hozzá. Az új kisvárdai beruházáshoz a magyar kormány negyven százalékos támogatást biztosított.
A termelés várhatóan 2018 közepén kezdődik el, az elsődleges piac Franciaország lesz. Erről már Kötél Bernadett, a beruházó francia Croque Bourgogne-IMOFI- Bourgogne Gastronomie cégcsoporthoz tartozó Bourgogne Gastronomie Kft. ügyvezető igazgatója beszélt.
„Városunk beruházással kapcsolatos fejlesztési elképzelései és megvalósítani kívánt céljai egyaránt a fejlődést, illetve polgáraink sikeres munkaerő-piaci elhelyezkedésük segítésére fókuszál. Arra törekszünk, hogy lehetőséget és munkahelyet adjunk és teremtsünk az elhelyezkedni szándékozóknak. Úgy gondolom, hogy Kisvárda egy jól működő stratégia kiépítésén fáradozik, amely számos ember megélhetését, és jobb megélhetését eredményezi majd a munkahelyteremtéssel.” - nyilatkozta Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere.
A Kisvárdán előállított vajazott csigát, a sós és édes fagyasztott tésztákat, később pedig a szintén az üzemben gyártott gyümölcs-, hús-, csigatöltelékeket nagykereskedők, áruházláncok, luxuséttermek vásárolják majd. A cég alapanyagként a hazai mennyiség felvásárlása mellett több kelet-európai országból, például Romániából, Fehéroroszországból és Litvániából is vesz éticsigát.
Fotók: Szabó Sándor.