A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Tata és Környéke Régiója és Egyesülete szervezésében idén már 17. alkalommal rendezték meg hazánk legnagyobb és legszínesebb szakmai versenyét, a Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokságot március 2-án, a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban.
A helyszínen szakács, cukrász, felszolgáló és pék szakmákban versenyeztek a szakemberek és a tanulók, de emellett a programban szerepelt koktél verseny, valamint az előző évek nagy sikerére való tekintettel jelen volt a D3 Cukorvirág kategória is.
A Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokság már évek óta kategóriájában Magyarország legnagyobb és legrangosabb versenye, s az itt sikerrel szereplő versenyzők évről évre bizonyítanak a különböző világversenyeken is. Ezen neves megmérettetésen a Kisvárdai SZC. II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája növendékei is képviseltették magukat.
Pék tanuló kategóriában Bacskai Zsuzsanna és Balázs Martin 10.F osztályos tanulók munkáit csodálhatták meg az odalátogatók. A szakmai zsűri bronzéremmel jutalmazta mindkét diák alkotását. Török Károly tanár úr áldozatos munkája és szakmai felkészítése segítette a nebulókat ahhoz, hogy ilyen szép eredménnyel zárják a napot.
Felszolgáló tanuló kategóriában Sinka Ádám 14. J osztályos tanuló versenyzett. Munkája során a II. Rákóczi Ferenc emlékév alkalmából készített díszterítést. A szakmai zsűri előtt Ádámnak szóban is bizonyítani kellett tudását, ismertetnie kellett az alkalomhoz készített ötfogásos menüsor ételeit és italait, azoknak készítési módjait is. A bizottság aranyéremmel díjazta a diák munkáját és tudását. Magasfokú szakmai ismereteit Dér Sándorné Éva tanárnőtől sajátíthatta el, aki szabadidejében is sokat foglalkozott tanítványával. Ádámot munkája során dr. Vargáné Ésik Emese tanárnő és Katona György tanár úr is segítette.
Kisvárdai SZC. II. Rákóczi Ferenc
Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája