Negyedik ízben rendezték meg a Tirpák Fesztivált a megyeszékhely szívében. A gasztrocsatára hat régióból 22 csapat érkezett, a 16 ezer adag ételkülönlegesség elkészítésén több mint száz szakács dolgozott.
Az iskolák közötti gasztrocsatában intézményünket vendéglátás-idegenforgalmi szakmacsoportban tanuló nappali és esti képzésben résztvevő hallgatók képviselték. Verseny ételek: kukoricadarás töltött káposzta és almás lepény volt. A szakmai munkák irányítását vendéglátó-ipari szakoktatók szervezték. A rendezvényre ellátogatott 130 tanuló tanulmányi kirándulás keretében.
Az iskolák versenyében a nagykállói Kállay Rudolf Szakiskola küldöttsége győzött, második lett a Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája társulata, a harmadik helyet pedig a nyíregyházi Bencs László Szakiskola csapata szerezte meg.
Gratulálunk a felkészítő tanároknak és a versenyben közreműködő tanulóknak!
Köszönjük a munkájukat és további szép szakmai sikereket kívánunk!
Csörsz Ferenc
tagintézmény-vezető