A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nyíregyháza és Környéke Regionális Szervezete egyik évzáró rendezvényeként, terítési versenyt rendezett december 2-án, amelyen megyénkből 9 csapat vett részt.
A Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakképző Iskoláját Bakró Ilona 10. (gyakorlati munkahelye: Bálint Gastro Kft Betyár Csárda Étterem, Záhony) és Szabó Enikő 11. évfolyamos (gyakorlati munkahelye – Rózsakő Étterem, Kisvárda) pincér szakmacsoportos tanulók képviselték. Felkészítő tanáruk Dér Sándorné, segítőjük Batta Péter volt.
A versenykiírás alapján szabadon választott ünnepi alkalomra díszes menükártyát kellett készíteni és az elképzelt témára hozott eszközökkel és anyagból 4 fő részére díszasztalt megteríteni. A környezetnek, a díszítésnek, a menü- illetve az italsornak igazodnia kellett a megadott témához. A tanulóknak ismertetniük kellett a menüben szereplő ételek elkészítési módját, az italok ajánlásának szempontjait, továbbá a verseny névadójának, Gaál Ferencnek az életútját, aki kiváló szakember volt és 50 éven át tanította, nevelte a tanulókat a vendéglátás iránti szeretetre és alázatra. Tiszteletére csapatunk Ferenc-napi díszasztalt készített.
A szakmai zsűri tagjait neves éttermi szaktekintélyek és mesterek alkották. A zsűri elnöke Barabás Zoltán, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség éttermi alelnöke; tagjai: Bakó Ferenc, a Centrál Étterem vezető felszolgálója és Szanyi András, az Anno Étterem vezetője volt. Döntésük alapján az I. hely és az ezzel járó „Gaál Ferenc Vándorserleg” büszke tulajdonosai lettünk.
Köszönjük a szervezőknek a meghívást, a zsűrinek az építő jellegű javaslatait. Külön köszönet illeti a támogatóinkat: a mándoki Forgách Kastélyt és a kisvárdai Parish Bull Hotel és Étterem tulajdonosait.
Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakképző Iskola