A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület, idei első, sorrendben a 43. találkozóját, Kisvárdán a Várda Sport Hotelben tartja április 23-án.
Az egyesület tagja lett, 40. találkozóján, Visegrádon, Lakatos Mihály a kisvárdai Cafe Vya Étterem és Bowling Klub tulajdonosa, vendéglátó szakember, aki 43. találkozó házigazdája. Az Egyesület fő feladatának tekinti többen között a gasztronómiai kultúra fejlesztését, a jövő szakembereinek képzését.
A nap programjában megemlékeznek az eltávozott Kollegákról, az elmúlt időszak eseményeiről az elkövetkezendő feladatokról, elképzelésekről, tervekről, az iskolai kapcsolatokról, a kamarák, s a gasztronómiai eseményekről. Az új tagok felvételéről, -jelenleg, az Egyesületnek félszáz tagja van- az étlapjavaslatokról, a régió vezetők, valamint a megyei szakmai vezetők beszámolójáról. Az iskolákban kialakítandó tanéttermek kialakításáról. Döntenek a 2022. évi találkozók helyszíneiről, s pontosítják azok időpontjait.”
-„A tudást csak az őrzi, aki, tovább adja.” idézte az Egyesület névadójának példaértékű mondatát Lakatos Mihály, majd így folytatta. Ha a város felnőtt ahhoz, hogy akár országos turisztikai központ legyen, akkor a szakembereinek is mindenféleképpen országos szinten kell követni a trendeket. Meg kell érteni a vendég igényét, ízlését. Nagyon sok mindent kell figyelembe venni mindennapi munkánk során. – mondta befejezésül Lakatos Mihály.
-Vincze Péter-