Kisvárda Város Önkormányzata és a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ május 1-re meghirdeti a XIX. Szabadtéri „Bográcsos” Főzőversenyét.
Várunk minden olyan főzni-sütni szerető személyt, baráti társaságot, civil szervezetet, munkahelyi kollektívát, akik örömmel vesznek részt az idei főzőversenyen. Célunk az együttlét örömének biztosítása, a magyar konyha hírnevének öregbítése.
Tudnivalók:
- az ételkészítés, tűzrakás valamennyi kellékéről, hozzávalójáról a versenyzőknek kell gondoskodni.
- a csapatoknak minimum három, a zsűri részére feltálalásra kerülő adagot, valamint húsz kisadagot kell elkészíteniük. (A húsz kisadagra kóstolójegyet árusítunk a helyszínen). Az elkészített ételek mennyiségének felső határa nincs!
- a zsűri a bírálatkor értékeli az egyéni ízeket, a stílszerű tálalást.
A főzés (sütés) május elsején hétfőn, 08.00 órától 12.00 óráig tart a Flórián téren,
a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ parkjában.
A rendezők a főzőversenyre jelentkezőknek 15.000.- Ft értékben nyersanyag hozzájárulást (mint például hús zöldség, fűszerek, stb) fizetnek hivatalos áfás, készpénzes számla ellenében, mely a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ (4600 Kisvárda, Flórián tér 20., adószám: 15443553-2-15) nevére van kiállítva.
Jelentkezni április 26-ig lehet:
- személyesen, a Várszínház és Művelődési Központban (Flórián tér 20.);
- telefonon a 06 20 – 464 – 74 – 54 – es telefonszámon.
MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!